Vermoeidheid / schooluitval

Als klachten maar niet overgaan, wat kan uw kind helpen?

Hoe kan het toch dat uw zoon of dochter zo vaak hoofdpijn, buikpijn of zo moe is. De arts heeft goed gekeken, maar kan er geen voldoende verklaring voor vinden. Het is natuurlijk fijn dat er geen ernstige onderliggende ziekte gevonden is. Maar wat kan uw kind helpen? We hebben veel kennis en ervaring opgedaan in het behandelen van langdurige klachten.

De eerste keer besteden aan goede uitleg en willen we veel weten over de klachten. We helpen om de situatie op een rijtje te zetten en stap voor stap te werken aan herstel.  We werken met 'graded activity' , zorgen voor positieve ervaringen bij bewegen en helpen bij reductie van angst. We vinden goede uitleg over hoe je lichaam werkt en wat nodig is voor herstel erg belangrijk.

Als uw kind in behandeling komt bespreken we het behandelplan en stappenplan. We gebruiken het 'wensenlijstje' van uw zoon of dochter om de doelen te bepalen. Vaak is het doel om weer volledig naar school te kunnen gaan, te kunnen sporten of af te spreken met vrienden en vriendinnen. 

Verbeteren conditie Soms is verbeteren van je conditie nodig. We kunnen de conditie testen, dat doen we bij de sportschool achter onze praktijk.

Ontspannen We kunnen, als dat nodig is, leren om te gaan met spanning en slaapproblemen.

Zo kun je door kennis, weten wat je moet doen als je klachten krijgt, ze onder controle krijgen en zelfs klachtenvrij worden. Daarom verwijst een arts vaak door naar ons.   

Nieuws

Gezonde jeugd Zeist

We denken en werken mee aan projecten voor een gezonde jeugd in Zeist. Sinds kort is Zeist een JOGG gemeente, wat betekent dat bewegen en gezond gedra...
Lees meer

Skully Care, the flat head assistant

Je kind heeft een scheef of afgeplat hoofdje. Wat te doen?Elly is medeontwikkelaar van Skully Care, een meetmethode die de vorm van het hoof...
Lees meer

Onrustige of gespannen baby?

Wist u dat onze praktijk gespecialiseerd is in de hulp voor baby's die onrustig zijn? Wat kan er aan de hand zijn vragen ouders zich af. Wij kijke...
Lees meer