Chronische klachten

Hoe kan het toch dat de klachten bij uw zoon of dochter maar niet overgaan? De arts heeft goed gekeken, maar kan er geen voldoende verklaring voor vinden. Het is natuurlijk fijn dat er geen ernstige onderliggende ziekte gevonden is. Maar wat kan uw kind helpen?

We hebben veel kennis en ervaring opgedaan in het behandelen van langdurige klachten. We helpen om de situatie op een rijtje te zetten en stap voor stap te werken aan herstel. Met uw kind bespreken we het behandelplan en stappenplan. We gebruiken het 'wensenlijstje' van uw zoon of dochter om de doelen te bepalen. Vaak is het doel om weer te kunnen sporten zonder pijn of hele dagen naar school kunnen gaan.  

De behandeling is stap voor stap kijken wat wel lukt en van daaruit opbouwen. Optimisme over het beloop en weer vertrouwen krijgen in je lichaam staat bovenaan! We werken desgewenst en zo nodig samen met kinderpsychologie en haptotherapie.  

Soms is verbeteren van de conditie nodig. We kunnen de conditie testen, dat doen we bij de sportschool achter onze praktijk.

We kunnen, als dat nodig is, leren om te gaan met spanning en slaapproblemen.

Zo kun je door kennis, weten wat je moet doen als je klachten krijgt, ze onder controle krijgen en zelfs klachtenvrij worden. Daarom verwijst een arts vaak door naar ons.  

Zie ook: Vermoeidheid en schooluitval en Ademhalingsproblemen. 

Nieuws

Gezonde jeugd Zeist

We denken en werken mee aan projecten voor een gezonde jeugd in Zeist. Sinds kort is Zeist een JOGG gemeente, wat betekent dat bewegen en gezond gedra...
Lees meer

Skully Care, the flat head assistant

Je kind heeft een scheef of afgeplat hoofdje. Wat te doen?Elly is medeontwikkelaar van Skully Care, een meetmethode die de vorm van het hoof...
Lees meer

Onrustige of gespannen baby?

Wist u dat onze praktijk gespecialiseerd is in de hulp voor baby's die onrustig zijn? Wat kan er aan de hand zijn vragen ouders zich af. Wij kijke...
Lees meer