Wie zijn wij?

In onze praktijk staan enthousiaste kinderfysiotherapeuten voor je klaar voor de beste behandeling naar de nieuwste inzichten, zoals de mede door ons ontwikkelde app Skully Care.

Onze visie: we brengen kinderen en jongeren in beweging!

Onze kwaliteit
Het team bestaat uit Elly van der Grift, Anne van Ommeren, Nienke Knol, Zoey Posthuma en Laura Prause. Elly, Anne, Zoey, Laura en Nienke zijn ervaren kinderfysiotherapeuten. Wij zijn allen geregistreerd in het Centraal Kwaliteits Register van het KNGF. Zie www.nvfk.nl. Iris van de Velde is onze stagiair en praktijkondersteuner. 

Wij werken samen met o.a kinderartsen, (pre)logopedisten, kinderpsychologen, pedagogen, leerkrachten én natuurlijk met de collega's van Therapeuten onder één Dak. 


Elly van der Grift

Elly is eigenaar van de praktijk en 30 jaar kinderfysiotherapeut in Zeist en omstreken. Zij doet de organisatie en is eerste aanspreekpunt van de praktijk.

Haar specialisaties zijn motorische ontwikkelingsproblemen, DCD, prematuren, baby's met een voorkeurshouding en schedelafplatting, ontwikkelingsstoornissen bij kinderen van 0 - 2 jaar, SOLK, schrijfproblemen, ademhalingsproblemen. Ze is mede-ontwikkelaar van Skully Care, een app waarmee afgeplatte hoofdjes bij baby's gemeten kunnen worden (www.skullycare.com).

Werkdagen: maandag, woensdag en donderdag. Daarnaast is zij op maandag t/m vrijdag bereikbaar voor overleg en besprekingen. 


Anne van Ommeren

Anne is als kinderfysiotherapeut al lange tijd verbonden aan de praktijk. Ze heeft ruime ervaring met de leeftijdsgroep van 4 tot 12 jaar. Haar specialisatie is Sensorische Intregratie therapie waar ze veel kennis van heeft. In haar aanpak begeleidt ze kind én de ouder/verzorger betreffende prikkelregulatie.

Daarnaast is ze ervaren in het behandelen van kinderen met een motorische achterstand en schrijfproblemen.

Werkdagen: woensdagmiddag in de praktijk in Zeist, woensdag- en donderdagochtend op de Noorderlichtschool.


Nienke

Nienke Knol

Nienke is master-kinderfysiotherapeut, en daardoor praktisch en wetenschappelijk op de hoogte van recente bewezen effectieve behandelmethoden. 

Nienke's werkweek bestaat voor een groot deel uit het onderzoeken en behandeling van baby's met een voorkeurshouding of een motorische achterstand. Ze is bovendien ervaren in het behandelen van sportgerelateerde klachten, nek/rugpijn, motorische problemen, zoals lopen, rennen, klimmen en maar ook schrijfproblemen en DCD. 

Nienke is tevens behandelaar op basisscholen De Wegwijzer en Al Amana.

Haar werkdagen zijn dinsdag tot en met vrijdag. 

______________________________________________________________________________

Zoey Posthuma                                                                                         

Zoey is onze tweede master-kinderfysiotherapeut.
Zij behandelt kinderen in de gehele leeftijdsgroep van 0 - 18 jaar. Ze begeleidt bovendien Sport Extra en Boot It. Bij haar zijn zowel baby's met een voorkeurshouding als jongeren in de middelbare schoolleeftijd in goede handen. 
Ze is o.a thuis in sportblessures, (schrijf)motorische problemen en problemen met de fitheid en/of overgewicht.
 
Haar werkdagen zijn maandag (Al Amana en Boot It) en woensdag in praktijk/ bij baby's aan huis. Op woensdagmiddag begeleidt ze van 15 tot 18 uur Sport Extra. 
 
___________________________________________________________________________

Laura Prause

Vanwege de huidige drukte is Laura ons team komen versterken en heeft de behandelingen van de leerlingen op Meerklank onder haar hoede genomen. Ze heeft daarnaast een eigen praktijk in Driebergen en is zeer ervaren met alle doelgroepen. 

Haar werkdag is dinsdag in de ochtend. 

______________________________________________________________________________

Nieuws

Gezonde jeugd Zeist

We denken en werken mee aan projecten voor een gezonde jeugd in Zeist. Sinds kort is Zeist een JOGG gemeente, wat betekent dat bewegen en gezond gedra...
Lees meer

Skully Care, the flat head assistant

Je kind heeft een scheef of afgeplat hoofdje. Wat te doen?Elly is medeontwikkelaar van Skully Care, een meetmethode die de vorm van het hoof...
Lees meer

Onrustige of gespannen baby?

Wist u dat onze praktijk gespecialiseerd is in de hulp voor baby's die onrustig zijn? Wat kan er aan de hand zijn vragen ouders zich af. Wij kijke...
Lees meer