Praktijkvoorbeelditem van 21-06-2007;

Mijn kind valt zo vaak.

Voordat een kind goed loopt valt het vaak, meerdere keren per dag. Als uw kind vaker valt dan andere kinderen van zijn leeftijd, kan dit een reden zijn om te onderzoeken waardoor dit komt. Een reden dat een kind vaker valt kan zijn dat het langere gewrichtsbanden heeft dan gemiddeld en dat daardoor de spieren harder moeten werken. Deze kinderen kunnen ook meer gevoelig zijn voor blessures.
Bij het bezoek aan de kinderfysiotherapeut wordt er o.a. nagegaan hoe de stand van de voeten is tijdens het lopen, in hoeverre er lange gewrichtsbanden zijn, of de spierkracht voldoende is en of er evenwichtsproblemen zijn.
Het is belangrijk dat uw kind stevige schoenen draagt. Let er op dat de hiel mooi aansluit en weinig zijwaartse speling heeft in de schoen. Ook goedkopere merken kunnen, als ze goed passen, heel prima zijn. Voor erg smalle voetjes zijn de merken Petit Shoes en Mi Shoe heel geschikt.

 

« Terug


Praktijkvoorbeeld archief

Selecteer met behulp van de menu's het weer te geven Praktijkvoorbeeld bericht.

 

Nieuws

Skully Care, the flat head assistant

Je kind heeft een scheef of afgeplat hoofdje. Wat te doen?Elly is medeontwikkelaar van Skully Care, een meetmethode die de vorm van het hoof...
Lees meer

Corona

We zijn weer volledig open!We hanteren de volgende maatregelen (volgens richtlijn RIVM):Bij ho...
Lees meer

Onrustige of gespannen baby?

Wist u dat onze praktijk gespecialiseerd is in de hulp voor baby's die onrustig zijn? Wat kan er aan de hand zijn vragen ouders zich af. Wij kijke...
Lees meer

Allebedrijvenin